Framheim på Finse er den eneste rekonstruksjon av hytten som ble brukt av Roald Amundsen og hans menn under den aller første ekspedisjonen til Sydpolen i 1910-1912.

Den originale Framheim ligger i dag på havets bunn, men på Framheim på Finse kan du gjenoppleve det hele. I 2011 reiste vi nemlig rekonstruksjonen av Framheim, og den ble offisielt åpnet av daværende statsminister Jens Stoltenberg. Framheim på Finse er et levende museum der du får mulighet til å skaffe deg din egen erfaring med polarhistorien.

Du kan lese i de samme bøkene, drikke av den samme kaffekoppen, spise den samme maten, sove i den samme sengen og høre på den samme musikken som var en del av Amundsens suksess i Antarktis for over 100 år siden. På utsiden står hundespannet og sledene klare slik at du dra ut i fjellet med det samme utstyret og i de samme klærne som Amundsen og Scott, og skape din egen forståelse av en av de mest spennende ekspedisjoner i historien.

Finse har en rik polarhistorie og i Framheim på Finse er det rom for både de kjente og mer ukjente fortellingene av polarhistorien.

Sir Ernest Shackleton kalte Finse for et “ ideelt Sydpollandskap”, en beskrivelse både naturen, klimaet, historien og menneskene på Finse lever opp til. Til Finse har polarfarere og evnetyrere kommet i mer enn 100 år, noe som gjør Finse til et sted med en både levende og historisk betydning for polarekspedisjoner. Store oppdagere som Fridtjof Nansen, Sir Ernest Shackleton, Tryggve Gran, Frank Worsley og Victor Campbell har alle skrevet seg inn i gjesteboka på Finse. I dag er Finse et populært sted for flere eventyrere som ønsker å teste seg selv, utstyr og kunnskap før polare ekspedisjoner.

Yourway har bred ekspertise og lang erfaring med polarhistorie, ekspedisjoner og andre polare eventyr og vi skreddersyr alle besøk i Framheim slik det passer deg best. Framheim er et intimt og unikt foredragslokale, et unikt sted å spise en eksklusiv middag, og har et stort bruksområde.

Ønsker du å holde deg oppdatert på alt som skjer, følg Framheim på Finse på Facebook.

 

Kontakt oss
Finse
Januar - Oktober

Framheim på Finse