I 1911 ville Roald Amundsen og Robert Falcon Scott begge bli de første til å plante flagget på Sydpolen. Amundsen vant og tok æren. Scott og hans menn døde på veien tilbake. Nå kan du være med på Amundsens sydpolferd og oppleve historien som om du var med på det legendariske kappløpet. Nærmere historien om Sydpolbragden til Amundsen og hans menn kommer du ikke.

I stedet for polarskipet Fram, ”mønstrer” du på toget som tar deg til Finse hvor Amundsen eventyret starter. Der har Yourway bygget en autentisk kopi av Framheim, hytten hvor Amundsen og hans menn overvintret og gjorde de siste forberedelsene. Ved ankomst vil du få på deg selskinnsklær og ta del i arbeidet med å klargjøre hunder og sleder for den store Sydpolsferden.

I varme og komfortable klær er du sjef for ditt eget hundespann som tar deg lydløst innover vidda. Etter en god dag på tur ankommer vi «Sydpolen» hvor vi planter flagget før bragden blir feiret inne i det varme og lune teltet.

Neste dag går ferden videre, over fjell og vidder tilbake til Framheim og Finse. Her venter en velfortjent hjemkomstmiddag á la den kjente polarkokken Lindstrøm.

Finse er den høyestliggende stasjonen på Bergensbanen med sine 1222 meter over havet, og ligger plassert mellom nasjonalparkene Hallingskarvet og Hardangerviddda. Urørt natur, vinterklima og lange polartradisjoner skaper en perfekt og autentisk ramme for våre unike vinteropplevelser.

 

Kontakt oss

 

Finse
Januar - Mai

Amundsen Experience