Bli med og gå i Nansens fotspor over Grønland på høsten!

Nå har du sjansen til å bli med på en helt unik kryssing av Grønlandsisen. Skal du virkelig gå i Fridtjof Nansens fotspor, må du velge den samme ruta som Nansen gjorde. I 1888 startet Nansen, Sverdrup, Balto, Dietrichson, Ravna og Kristiansen i Umivik på østkysten, og gikk over innlandsisen før de kom ned Austmannadalen 41 dager senere. Da var siste båten gått for sesongen og de måtte overvintre i Godthåb.

Turen starter med en seiltur til østkysten av Grønland. Når vi nærmer oss land, padler vi den siste biten inn til Umivik i havkajakker. Selve skiekspedisjonen starter ved Nansens varde som gutta bygget i 1888. Derfra følger vi den samme ruten over innlandsisen til Austmannadalen. Kun en håndfull nordmenn har gjennomført denne ruta tidligere! Underveis kommer vi til å slå opp teltene på akkurat samme sted som de gjorde. I bunnen av Austmannadalen topper man det hele med en siste natt på Nansens siste teltplass. Vi prøver også fiskelykken etter sjøørret før vi tar sjøveien siste del av reisen til Nuuk.

Kryssingen er forventet å ta 28 dager. Vi starter rolig ut og lar kroppen bli vant til belastningen fra den tunge pulken. Sakte, men sikkert øker vi intensiteten og kommer inn i en normal rutine vi følger resten av turen. Vi slipper heldigvis å vente et halvt år på transport til Norge, som Nansen gjorde. Det blir avslutningsmiddag og overnatting i Nuuk, før vi setter oss på flyet hjem til Norge.

En Grønlandskryssing er virkelig den ultimate turen for deg som elsker vinterfriluftsliv og endeløse vidder. Turen krever systematisk trening på forhånd, og vi vil gi god oppfølging og veiledning i forkant av gjennomføringen. Det vil også bli arrangert treningssamling på Finse der du vil lære alt du trenger før kryssingen.

Som deltaker på ekspedisjonen vil du bli spesielt invitert til en egen treningstur, sosiale happeninger og samlinger.

 

Her kan du lese om Thomas og Audun sine opplevelser over Grønlandsisen i Nansens fotspor.

Kontakt oss

nansen-nansen-sitat

 

 

Grønland
August - September
fra 100.000,-

Nansenruta over Grønland