Bli med på en av Norges vakreste vårskiturer fra Finse til Simadalen. Vi kan love en opplevelse som inneholder alt som gjør våren i Norge fantastisk. Hvis man aldri har erfart hvordan det er å stå på ski fra vinteren på høyfjellet og nedover mot en frodig og grønn vår i et vakkert fjordlandskap har man en storslått overraskelse i vente. Det er ikke mange land som tilbyr så stor variasjon i landskap, temperatur og geografi på så få timer som Norge.

På vei over Hardangerjøkulen vil du virkelig få følelsen av hvordan det er å krysse store hvite breer, noe den faste Finse-gjesten Fridtjof Nansen for alvor brakte inn i den norske folkesjelen, da han ble den første til å lede en ekspedisjon over den sagnomsuste Grønlandsisen. Denne og andre historier legger bakteppet for turen vår over Jøkulen.

Etter en avslappende togtur til Finse sjekker vi inn på hotell Finse 1222. Her nyter vi en treretters middag i restauranten og har brief og gjennomgang av turen ved langbordet.

Neste dag starter med en god frokost og smøring av matpakker, før vi setter på oss skiene og begynner på turen opp mot Jøkulen (1876 moh). Fra toppen får vi nyte panoramautsikten over mesteparten av sørvest-Norge.

I løpet av turen vil vi passere flere spennende områder. Både stedet der Ernest Shackleton trente før sin store Antarktisekspedisjon, området som ble brukt under filminnspilling av Robert Falcon Scotts siste reise i 1948 og stedet som ble brukt under innspillingen av Star Wars Episode V, for å nevne noen.

På veien til stupet mot Simadalen passerer vi Store og Lille Tresnut. Vi krysser breen på én dag og hele turen tar ca. 8-9 timer avhengig av vær.  Vi tar en god lunsjpause underveis og på det siste partiet tar vi av skiene og vandrer ned dalen mot Hardangerfjorden. Her møter vi vår med grønt gress, beitende dyr og sildrende bekker. Vel fremme i Simadalen blir vi hentet med buss og fraktet tilbake til Ustaoset. Herfra tar vi toget tilbake til Finse 1222 med ankomst 20.20. På hotellet venter en etterlengtet dusj, trereretters middag, god atmosfære og ikke minst komfortable senger.

 

Takk for veldig fin guiding fra Fjell til Fjord . Nydelige Finse 1222 med god mat og nostalgiske omgivelser. Flott og god guiding over Hardangergjøkulen og ned simadalen. Dere loset et turfølge på 26 personer trygt over fjellheimen med tett tåke på topp platået. Utsikten fra toppen får vi ta neste gang. Hyggelig og informativ lederskap. Bonusen var alle de fine bildene dere tok under turen. Takk for nå. Våre varmeste anbefalinger.

   – Torhild Staurheim

Kontakt oss

 

Foto: Magasinet Reiselyst / Yourway / Visit Norway

Finse
April 2019 - Mai

Vårskitur over Hardangerjøkulen