Svalbard – Den mystiske og vakre øya i Arktis. Midt imellom Nordpolen og Fastlands-Norge.

Vår skitur på Svalbard er ikke veldig fysisk krevende, men det er en fordel å være vant til å gå lengre skiturer. Du vil gå på ski 6-8 timer hver dag og ha en pulk hengende etter deg. Terrenget vi går i er lett terreng, men du må regne med noen lengre motbakker underveis. Du må ikke ha erfaring med telting vinterstid, da dette er noe du vil få opplæring i underveis. Våre guider er der for å hjelpe deg med det du måtte trenge. Siden vi er i et område med isbjørn, holder vi vakt på skift i løpet av natten. På denne tiden av året er det lyst hele døgnet, og er det fint vær er midnattsolen noe av det fineste du kan oppleve på Svalbard, så det trenger ikke være vanskelig å holde seg våken.

Vi kan love deg en uforglemmelig uke på Svalbard, sammen med erfarne guider og mennesker med akkurat samme mål som deg; Å få oppleve Svalbards fantastiske natur.

Kort oppsummert skal vi innom følgende temaer:

 • Primusfyring i telt
 • Bekledning i vinterfjellet
 • Skiteknikk
 • Pakking av pulk
 • Teltoppsett og teltrutiner
 • Orientering og sikker ferdsel i vinterfjellet med kart, kompass og GPS
 • Sikkerhet, førstehjelp og risikovurderinger

Covid info:

Vi forholder oss til enhver tid til gjeldende smitteverns regler. Blir turen avlyst grunnet Covid restriksjoner vil vi refundere hele beløpet.

Nordenskiöld- og Sabineland

Dette området er ikke til å komme utenom om man vil oppleve noe av det fineste Svalbard har å by på. Fantastiske fjellformasjoner, majestetiske breer og variert urørt arktisk natur. Området befinner seg rett øst for Lonyearbyen og det er kun en kort scootertur før vi er klare til å ta skiene fatt.

I løpet av turen beveger vi oss over hele 6 breer og har utsikt til nærmest ubegrenset med fjelltopper. Selv om det er mye fjell her er terrenget utrolig fint å gå i, siden vi er såpass mye på bre, eller beveger oss i dalbunnen på islagte elver.

Er du ute etter et ekte arktisk eventyr som du aldri kommer til å glemme. Som IKKE krever ekstrem fysikk, eller mye kunnskap om vinterfriluftsliv, er dette definitivt turen for deg.

Programmet for turen:

Dag 1

Vi ankommer Longyearbyen og blir transportert direkte til hotellet vårt i sentrum. Her skal vi gjennomgå turen og generell informasjon om bekledning og utstyr. Resten av kvelden brukes til sosialt samvær og en middag før vi får oss en god natts søvn og fortsetter med friskt mot neste dag.

Dag 2

Denne dagen går med til å gjøre seg klar til avreise. Vi pakker klar alle pulkene og tester utstyret vi skal ha med. Vi øver på å sette opp teltene, sånn at alle er godt kjent med dette før første camp. Vi øver også på å fyre primus for de som er litt rustne på det, eller som aldri har gjort det før. Veldig enkelt – men viktig læring. Så snart vi er ferdige med alle forberedelser, blir vi transportert ut til Vendomdalen som er startpunktet for turen vår. Vi går et lite stykke før setter opp første leir.

Dag 3 – 7

Etter første natt ute er det på tide å komme seg videre. Opp Jinnbreen og videre mot Reindalen. Over Bergmesterbreen og inn i Drønbreen-området. Det er forbud mot å kjøre snøscooter i hele området vi beveger oss i, så det er veldig lite folk her og så godt som urørt natur. Vi ser kanskje et og annet skispor, men ikke særlig mer en det. Hver kveld lager vi en skikkelig leir, spiser middag sammen og koser oss skikkelig. Er det vær og føre til det tar vi også en og annen kveldstur på en topp i nærheten av leirplassen for å få litt utsikt. Etter toppen av Drønbreen beveger vi oss over Rugaasfonna og ned mot Adventdalen igjen og videre mot Longyearbyen der vi blir plukket opp og transportert tilbake til hotellet. Der venter endelig en varm dusj og middag i sivilisasjonen. Vi hygger oss utover kvelden og mimrer om gode minner fra en fantastisk tur.

Dag 8

Denne dagen returnerer vi til Fastlands-Norge. Har vi tid til overs tar vi en runde i Lonyearbyen for å kjøpe litt suvenirer og vi kan absolutt anbefale en tur på museet.

Hva er inkludert:

 • Erfaren guide
 • Vi stiller med alt av fellesutstyr: Telt, primuser, kokeutstyr, pulker etc.
 • Overnatting i Longyearbyen
 • Alt av fellestransport på Svalbard
 • All mat på tur
 • Sikkerhetsutstyr
 • SAR forsikring
 • Du vil få tilsendt egen utstyrsliste over personlig utstyr du må ha med

Vi har ski, støvler, staver, soveposer og liggeunderlag til utleie for en rimelig penge. Så la ikke det at du mangler utstyr stoppe deg fra å bli med på dette fantastiske eventyret!

Hva er ikke inkludert:

 • Flybilletter t/r Svalbard
 • Tillegg for enkeltrom om du ønsker det
 • Mat og drikke i Longyearbyen

Antall plasser:

 • 6 – 12 personer.
Kontakt oss
Svalbard
Mars - Mai
Kr. 19 900,-

Svalbard – Nordenskiöld- og Sabineland