Det er noe spesielt med Finse. Kanskje er det fordi du bare kan komme deg dit med toget. Eller med sykkel om sommeren og ski om vinteren. Du er langt fra ditt hverdagslige liv og kommer tett på vær, vind og naturopplevelser.

Finse ligger på Hardangervidda ved foten av Hardangerjøkulen i Ulvik kommune i Hordaland. Det er den høyestliggende stasjonen på Bergensbanen med sine 1222 meter over havet, og ligger plassert mellom nasjonalparkene Hallingskarvet og Hardangerviddda. Dette er et glimrende utgangspunkt for flotte høyfjellsopplevelser hele året.

Hit kom Fritjof Nansen for å gå på ski. Trygve Gran som var med på Robert F. Scott sin Sydpolekspedisjon tilbragte mye tid her. Sir Ernest Shackleton reiste til Finse for å trene og mente Finse var et Antarktis i miniatyr. Carl Roll, som var generalsekretær i Skiforeningen prøvde ut skiseilingsteknikker her, og Sonia Hennie trente for sine mange olympiske medaljer i skøytehallen som i sin tid sto ved siden av det historiske hotellet Finse1222.

I dag frekventerer moderne polfarere Finse jevnlig og i starten av februar hvert år arrangeres den internasjonale ekspedisjonsfestivalen Expedition Finse. I samarbeid med hotellet Finse 1222, tilrettelegger Yourway for mange fine opplevelser her, både på sommer- og vinterhalvåret. 

Her kan du være med på brevandring, prøve deg på skiseiling og kiting, gå den fantastisk vakre vårskituren fra Finse til Simadalen, bli med på en sykkeltur langs Rallarvegen eller legge ut på din egen “Sydpolekspedisjon” i ekte Amundsen ånd.

Finse er ekte!

Finse

Finse