Svalbard er avsidesliggende, eksotisk og ekstremt. Her kan du oppleve ren og urørt natur, arktisk dyreliv, fjerntliggende gruvebyer, dype isgrotter, spektakulære fjorder og mektige brefronter.

Når mørketiden slipper taket i februar kommer lyset gradvis tilbake. Samtidig øker aktivitetsnivået og energien – mennesker og dyr vil ut, man vil se! Dagene blir stadig lengre og i slutten av april er midnattssolen på plass mens landskapet fremdeles har vinterdrakten på. Når det drar seg mot sommer bråner snøen, små blomster titter opp av marken og et yrende dyreliv har erstattet vinterens stillhet.

Midnattsolen stråler like mye som menneskene, kulturhistorien er like rik som dyrelivet og landskapet er like monumentalt som minnene du sitter igjen med. Vi ønsker å tilby opplevelser på Svalbard som skiller seg ut, slik at du får oppleve Svalbard på den måten som har fascinert oss. Vi lar oss trollbinde av de uberørte fjellmassivene, de storslagne brefallene, de levende fuglefjellene og den jomfruelige utsikten

Selv om øygruppen har et arktisk klima, er temperaturen betydelig høyere her enn i andre områder på samme breddegrad. Floraen drar nytte av den lange perioden med midnattssol for å kompensere for mørketiden. Svalbard er yngleplass for store mengder sjøfugl, men er også hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og tjuetre naturreservat dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den urørte og skjøre naturen.

Naturen på Svalbard byr på en veldig annerledes og fascinerende opplevelse. Lyset og stillheten trekker oss hit hvor omgivelsene blir til kunstverk. Midnattssol, polarnatt, nordlys, det spesielle blå lys. Virkeligheten blir til det reneste eventyr. Det må oppleves!

Svalbard

Svalbard