Steigen er et unik område, med hundrevis av små øyer, hvite sandstrender og spektakulære fjell, og i nord ligger Lofotveggen som en beskyttende mur. Her finner man Manshausen – en perle av en øy, 55 mål stor, sentralt plassert i Grøtøyleia, bare 500 meter fra den trivelige bygda Nordskot.

Denne øya var med sin gode havn og skjermede beliggenhet i sin tid en del av Grøtøy gamle handelsted. Øya var også et historisk knutepunkt for Lofotfisket og de rike farvannene i området. De verneverdige gamle steinkaiene forteller om en storhetstid for den nordnorske kystkulturen.

Det som gjør Manshausen enda mere unikt er de ikoniske sjøhyttene, spesialdesignet av arkitekt Snorre Stinessen, beliggende på kaikanten, på svaberget og på hyller i naturen. Sjøhyttene er designet for å komplettere stedet og naturen, og alle detaljer er laget for å la deg ta del i elementene, og samtidig kunne oppleve dem trygt og lunt innenfor glasset.

Øya er et perfekt utgangspunkt for å oppleve den fantastiske naturen som Steigen byr på. Aktiviteter som padling, dykking, sykling, klatring og fjellturer sommer og vinter er blitt mer og mer populært, og vi i Yourway skreddersyr aktivitetene etter dine ønsker.

 

 

 

Manshausen

Manshausen