Lyngen ligger litt nord for Tromsø og består av høye fjell som stuper rett ned i den vakre Lyngenfjorden. Dette er et ruvende landemerke som blir besøkt av skikjørere, fotografer og andre friluftsinteresserte fra hele verden og har virkelig blitt satt på kartet som internasjonal Ski & Sail destinasjon de siste årene.

Se for deg det kalde og dype blå vannet, med Lyngsalpene som bakteppe, og den friske arktiske sjøbrisen i ansiktet. Tenk deg så å gå i land, ta på deg skiene og oppleve puddersnø i det magiske vinterlandskapet på noen få minutter.

Den 82 km lange Lyngenfjorden er hjertet av denne regionen. Det kjente fjellområdet er 90 km langt og rundt 15-20 km bredt og selve landskapet er preget av dramatiske tinder, isbreer og ville trange daler. Fjellene er selvfølgelig perfekte for toppturer på ski på grunn av den uberørte naturen og snøforholdene. Det unike med Lyngenregionen er at du går på ski bokstavelig talt rett fra fjæra og opp på en fjelltopp.

Vinteren starter tidlig i Lyngenfjorden, og det første snøfallet kommer vanligvis i oktober. Den mørke perioden, når solen ikke går over horisonten, starter i november. Da blir det magiske nordlyset synlig på himmelen over Lyngenfjorden. Til tross for beliggenheten langt mot nord nyter Tromsø og Lyngen et moderat havklima. Fjorden fryser ikke til takket være Golfstrømmen som sørger for gode seileforhold selv i vintermånedene.

Yourway tilbyr Ski & Sail turer i Lyngen. Seilingen gir deg den ultimate utsikten over de praktfulle fjellområdene og muligheten til å besøke fjell som er umulig å nå med bil. Etter en lang skidag, kan du dra tilbake til båten og nyte et godt måltid med ferske råvarer rett fra havet. Vannet gir deg også tilgang til fiske – og for de modigste kanskje en iskald svømmetur etter skituren! Deretter sovner man til lyden av bølgene og drømmer om skiopplevelsene som kommer neste dag.

Lyngen

Lyngen