“Jøtunheimen” døpte Aasmund Olavsson Vinje fjellene her i 1862, inspirert av det ville landskapet og norrøn mytologi. Jøtunheimen ble senere til Jotunheimen, og det navnet bruker vi i dag på dette mektige området med de høyeste fjellene i Nord-Europa.

Jegere og fiskere har brukt Jotunheimen i flere tusen år – Yourway bruker i dag Jotunheimen for å gi deg fantastiske opplevelser!

Det er få ting som slår følelsen av å stå på toppen av et fjell som du selv har klatret opp på og nyte utsikten av et majestetisk tindelandskap i alle retninger. Når du begynner å gå bortover en lang og smal travers med stupbratte vegger i på begge sider kjenner du virkelig at du lever!

Jotunheimen er fjellområde i det sentrale Sør-Norge og har et areal på rundt 3500 kvadratkilometer. Her ligger de høyeste fjellene i Nord-Europa, med blant andre Galdhøpiggen (2 469 m) og Glittertinden (2 464 m). Også de atten andre høyeste toppene på fastlands-Norge ligger i dette landskapet. Jotunheimen består av flere fjellområder atskilt av breskapte U-daler, flere av dem med innsjøer. Fjellområdene skiller seg i hovedtrekk fra øst til vest ved at toppene i vest er spissere og mer tæret av isbreer, enn de i øst. Spesielt området Hurrungane i sørvest har mange av de spisseste toppene i Norge.

Jotunheimen kan by på noen av Norges beste naturopplevelser i form av vandring, klatring, skikjøring, sykling, padling og fiske for å nevne noen. Vi i Yourway har gjennom vårt Basecamp konsept spesialisert oss på å ta med grupper på klatreturer der man trenger guide og sikringsutstyr for å komme til topps. I tillegg kan vi ta dere med på brevandring, grotteturer og toppturer på ski.

 

Jotunheimen

Jotunheimen