For tusen år siden var Sognefjorden hjemsted for mange norske vikinger. Disse dype fjordene var egnet for datidens vikingskip og lettet kommunikasjon mellom innlandet og omverdenen. De lokale høvdingene ble mektige, men med rikdom og makt fulgte også strid og ufred. Viktige slag fant sted blant disse stupbratte fjellene. Det var strid, men også oppdagelseslyst, som drev de første vikingene herfra i vesterled, for å befolke Island.

Tenk deg å kunne oppleve hvordan vikingene levde. Du kan bli med oss på et skikkelig vikingtokt og reise tilbake til en forsvunnen tid. Ferden starter ved en karrig fjellseter og går i vikingstil over fjellet, ned til fjorden, hvor vi i vikingskip seiler inn til høvdingsetet Gudvangen. Vi kler oss – og føler oss som vikinger. På turen kommer du til å møte viktige personligheter og sentrale skikkelser fra ulike epoker som vil fortelle deg sin personlige historie. Du bor enkelt, men komfortabelt i vikingtelt og maten tilbereder vi selvfølgelig på vikingvis; på leirbålet ved fjorden. For å komme fram på fjorden ror vi langskip og du vil bli overrasket over hvor raskt og sjødyktig et slikt skip er. Vel fremme venter et storstilt gilde hos selveste høvdingen av Gudvangen.

Vikingferden vil på en morsom og lærerik måte gi en aktiv opplevelse med historisk sus tilbake til sagaen. Turen går over fjell og fjord langs Nærøyfjorden og byr på magiske kontraster i storslått natur.

 

Kontakt oss
Nærøyfjorden, Aurland, Norge
Mai - September

Viking