Åpen for påmelding!

Området som er oppkalt etter Kong Oscar II, på Spitsbergen, Svalbard, er et område med majestetiske navn. Her kan du gå Kongsvegen, mot Dronningspasset, du kan beskue de Tre Kronor, bestige Kongsfjella, eller bevege deg inn Trollheimen og prøve deg på Stortrollet og Heksefjellet.  De sydøstlige områdene ved Oscar II Land er lett tilgjengelige med båt fra Longyearbyen, der Esmarkbreen gir en helt unik start på turen.

Den beste måten å utforske Oscar II Land er med ski, telt og pulk. Det krever noen dager, noe utstyr og eventyrlyst for å ha tid til dette området. Ved ankomst Longyearbyen har vi en dag på å fordele og gå igjennom utstyr, planer og rutiner før vi dagen etter går ombord i båten og drar over Isfjorden. Ved ankomst Ymerbukta er det isforholdene som avgjør hvor vi begynner turen, men etter å ha blitt sluppet av på havisen begir vi oss inn på land og oppover Esmarkbreen.

Fra Esmarkbreen er mulighetene mange i alle himmelretninger. Har vi 7-10 dager kan vi gå hele veien til Ny-Ålesund – en tur som krysser hele det kongelige land. Terrenget er variert, urørt og storslagent og turen er ca 100 km lang, avhengig av rutevalgene vi gjør. Fra Ny-Ålesund, som er en spesiell opplevelse i seg selv tar vi båt tilbake til Longyearbyen.

Har vi 3-6 dager vil Trollheimen kunne by på uberørte endeløse vidder, toppturer og nedkjøringer, før vi returnerer til Esmarkbreen og utforsker isgangene. Vi blir hentet med båt samme plass som vi startet og returnerer til Longyearbyen der vi kan unne oss en bedre middag på Gruvelageret.

 

Just spent an amazing week in Svalbard with Yourway Adventures. A tailor-made trip in -25C conditions, combining camping, skiing, dog-sled and snowmobile. Truly breathtaking scenery and we didn’t see another human being the whole time. Above all I have to recommend the care and attention to detail of Harald, our guide, who ensured the trip was simply perfection. Cannot recommend highly enough.

   – Josh Wine

 

Kontakt oss
Yourway
Svalbard
9. mai 2018 - 13.mai 2018
Åpen for påmelding!
fra 21.000,-

Skiekspedisjon til Oscar II Land, Svalbard