Åpen for påmelding!

Svalbard – Den mystiske og vakre øya i Arktis. Midt imellom Nordpolen og Fastlands-Norge.

Vår skiekspedisjon og topptur på Svalbard er litt mer fysisk krevende enn skituren vår på Svalbard, og det er en fordel å være vant til å gå lengre skiturer. Du vil gå på ski ca 8 timer hver dag og ha en pulk hengende etter deg. Vi går i et variert terreng, og du må regne med noen lengre motbakker underveis. Det er ikke nødvendig å ha erfaring med telting vinterstid, dette lærer du underveis på turen. Våre guider er der for å hjelpe deg med det du måtte trenge underveis på turen.

Ettersom vi er i et område hvor det kan befinne seg isbjørn holder vi vakt i løpet av natten. Vi bytter på å gå vakt sånn at alle får sjansen til å sove gjennom natten. På denne tiden av året er det lyst hele døgnet, utsikten og lyset er noe av det fineste du kan oppleve på Svalbard, så det er ikke vanskelig å holde seg våken.

Vi kan love deg en uforglemmelig opplevelse på Svalbard, sammen med erfarne guider og mennesker med akkurat samme mål som deg; Å få oppleve Svalbards fantastiske natur.

Kort oppsummert skal vi innom følgende temaer:

 • Primusfyring i telt
 • Bekledning i vinterfjellet
 • Skiteknikk
 • Pakking av pulk
 • Teltoppsett og teltrutiner
 • Orientering og sikker ferdsel i vinterfjellet med kart, kompass og GPS
 • Sikkerhet, førstehjelp og risikovurderinger

Er du usikker på egne ferdigheter i vinterfjellet, setter vi gjerne opp et ekspedisjonskurs på Finse i løpet av vinteren. Bare si fra – sikkert flere som ønsker!

Program for turen:

Torsdag 2. mai

Avreise fra Oslo til Longyearbyen. Innsjekk i Longyearbyen med utdeling av nødvendig utstyr.
Her vil det være mulighet for å gå en tur i Longyearbyen med besøk på Svalbard Museum.

Fredag 3. mai

Etter en tidlig frokost vil vi gjøre de siste forberedelsene før vi setter oss på snøscooterene. Deretter setter vi kursen ut av byen og inn i villmarken.

Scooterturen tar ca 4 timer, så her får du tilfredstilt scooterkjøreren i deg. Vi kjører så langt det er lov å kjøre, derfra går vi mot toppen av Lomonosovfonna, hvor vi setter opp første camp. Fordeler bjørnevakter og koser oss med middag.

Lørdag 3. mai – Lørdag 11. mai

Etter frokost og en kaffe pakker vi campen og setter kursen videre over Lomonosovfonna i retning Keplerbreen. Her blir det ny camp, kanskje en topptur til Håpfjellet på kvelden for de som vil.

I løpet av turen går vi  via Newtontoppen som med sine 1713 moh er Svalbards høyeste fjell. Vi går på ski hele veien opp og får en fin nedkjøring fra Newtontoppen. Videre går vi gjennom Trebrepasset og ut på Veteranbreen. Fjellformasjonene endrer seg veldig i løpet av ekspedisjonen –  fra de typiske Svalbardfjellene ved Longyearbyen, til planetfjellene og videre til de mest alpine Atomfjellene. Når vi kommer ned til Austfjorden blir det en lang dag over fjordisen og opp på breen ved Overgangshytta.

Her blir det ny mulighet for topptur – til Tarantellen!

En fantastisk flott topp, med en utenomjordisk steinformasjon finurlig plassert på toppen.

Turen går videre opp til toppen av breen før vi står ned Ragnarbreen til Petuniabukta. Der går vi på havisen ut til Pyramiden, hvor vi blir hentet ut med båt og fraktet tilbake til Longyearbyen.

I Longyearbyen venter en god varm dusj og en bedre middag med nye turvenner som en avslutning på turen.

Hva er inkludert:

 • Vi stiller med alt av fellesutstyr: Telt, primuser, kokeutstyr, pulker etc.
 • Overnatting i Longyearbyen
 • Alt av fellestransport på Svalbard
 • Du vil få tilsendt egen utstyrsliste over personlig utstyr du må ha med

Hva er ikke inkludert:

 • Flybilletter t/r Svalbard
 • Tillegg for enkeltrom om du ønsker det

Antall plasser:

 • 6 – 12 personer.
Yourway
Svalbard
2. mai 2019 - 12. mai 2019
Åpen for påmelding!
29 900kr

Skiekspedisjon og Topptur på Svalbard