Rallarvegen er en oppdagelsesferd i natur og kulturhistorie. Det er en av de vakreste sykkelturene i landet og en fullkommen måte å oppleve høyfjellet på, samtidig som det er en reise inn i livet som Rallar og fjellfant.

Nasjonens stolthet og vårt slektsledds storverk” –

Dette uttalte Kong Haakon VII da han i 1909 åpnet Bergensbanen. Historien om dette storverket er en fortelling om samarbeid, pågangsmot og hardt arbeid fra flere tusen menn og kvinner, som la igjen blod, svette, tårer og til tider sine egne liv for at toget skulle få komme frem. Flere høyfjellssamfunn vokste frem i takt med byggingen av banen, og skapte historier, som den dag i dag, ligger mellom veggene i vokterboliger og bygninger, og vitner om en svunnen tid.

I dag kan man oppleve både den rike kulturhistorien og den fabelaktige naturen på sykkelsete. En sykkeltur på Rallarvegen er et yndet reisemål for tusentalls av ivrige syklister, men gjennom fagfolk, entusiaster og kjentmenn ønsker vi å ta deg med på en tur langs Rallarvegen som du ikke får fra noe annet sykkelsete!

Vårt mål er å skape en ekte opplevelse av Rallarvegen – en tur der vi får et innblikk i livet som rallar, som fjellfant, jernbaneingeniør og anleggskokke. Vi tar deg med inn i historien til byggmester Løhne, Kasserer Juell-Hansen, ”Fjellets første kvinde” Alice Fangen Klem, banevokter Hjeltnes og Rallar-Iversen.

De fleste av turene våre starter langs Rallarvegen fra Finse, der vi kan oppleve det beste Finse har å tilby, eller vi kan starte sykkelturen mot Grjotrust Vokterbolig. Med vår egen kokk, servitør og Rallarmusikere er dette et perfekt sted for å oppleve Rallarveien og Hardangervidda. Neste dag går sykkelturen mot Flåm, der vi både kan ta en forfriskende dukkert i fjorden og nyte ekte Rallarøl ved Ægir bryggeri. Fra Flåm går ferden enten til Myrdal Fjellstove eller tilbake til Finse.

 

Kontakt oss
Yourway
Finse - Flåm
August - Oktober

Rallarvegen