Åpen for påmelding!

Grønland er verdens største øy og et land full av kontraster. I tillegg til tinderekker og breer som stuper ned i isfylte fjorder, lever Grønland virkelig opp til navnet sitt. ”Det grønne landet” var nemlig ikke bare Eirik Raudes ”salgstriks” for å lokke nordboere hit; her er det faktisk grønt!

Sommeren 2018 tar Yourway deg med på en 14 dagers padletur til frodige Sør-Grønland. Nanortalik er utgangspunkt for vår padleekspedisjon. Den lille landsbyen med 1400 innbyggere er et mekka for fjellvandrere, klatrere og padlere over hele verden. Turen starter med en historisk vandring på museet i Nanortalik med lokalguiden David. Her får vi et innblikk i inuittenes historie og vår egen nordboerhistorie som står sterkt i området.

Når vi først sjøsetter de ferdig lastede kajakkene venter 10 dager med fantastiske tur- og naturopplevelser. Første delen av turen følger vi kystlinjen sørover før vi etter 3 dager vender nesen inn mot de spektakulære fjordsystemene nord for Kapp Farvel. Her inne venter det ene fjellmassivet etter det andre. Kombinert med isfjell, breer og engblomster byr dette på litt av en opplevelse. Turen topper seg ved at vi padler inn til en brearm fra innlandsisen og opplever den voldsomme brefronten på nært hold.

Underveis bor vi i telt og nyter den ene flotte leirplassen etter den andre. Vi bruker tiden i leir til å slappe av, fiske, gå på oppdagelsesferd og tar fotturer i høyden for å nyte utsikten. Omtrent halvveis på turen padler vi innom det lille fangstsamfunnet Appillatoq.

Vi reiser bokstavelig talt i Vikingenes fotspor. Underveis på turen padler vi innom den gamle handelsplassen på Herjolfsnes, og vi besøker Brattahlid hvor Eirik Raude og hans familie slo seg ned. For det var på Sør-Grønland at europeerne for første gang satte fot på Grønlands kyst. Etter at Eirik Raude ble dømt fredløs på Island dro han mot vest og oppdaget et land med et innbydende fjordlandskap og frodige grønne daler. Tilbake på Island fortalte han om “Det grønne landet”. I år 985 seilte Eirik Raude igjen mot Grønland. Denne gangen med 25 skip. Dessverre nådde kun halvparten frem. Nordboerne annla de to samfunnene Øster- og Vesterbygden. Rundt år 1000 utgjorde nordboerne ca 3000 mennesker. Samfunnet overlevde i 500 år, hvorpå det forsvant. Hvordan og hvorfor er fortsatt et mysterium…

Vår jobb er å legge til rette for en opplevelsesrik tur innen trygge rammer, men “duk og dekket bord” lager vi sammen. Dette gjør samarbeid til en viktig ingrediens. På den måten skaper vi opplevelsene og historiene sammen. Vi mener det er i detaljene at oppskriften til suksess ligger. Siden vi har vært mye ute og vet hvor mye det har å si at man spiser god mat på tur, bruker vi også mye tid på å lage en variert og smakfull meny. Etter en lang dag i kajakken er middagen i storteltet et viktig samlingspunkt og tid for de gode historiene.

Dette er turen for deg som har padleerfaring, men du trenger ikke være ekspert. Vi padler mellom 20-30 km i +/- 9 dager, med innlagte hviledager. Enkelte strekninger vil det være vanskelig å gå i land. Vi må derfor belage oss på at det kan bli noen timer i kajakken mellom hver beinstrekk. Fjordarmene på Grønland er stort sett ganske stille, men vi må være forberedt på vind og litt bølger. Du må være glad i turlivet og innstilt på å bidra for fellesskapets beste.

Bli med oss på denne fantastiske og helt unike padleekspedisjonen sommeren 2018! Nøyaktige datoer for turen kommer.

Fotograf: Kyrre Flotve

Kontakt oss
Yourway
Grønland
19. juli 2018 - 1. august 2018
Åpen for påmelding!
NOK 39.000,-

Padleekspedisjon på Grønland