Åpen for påmelding!

Grønland er nok mest kjent for “den store bre”, men langs kysten i sør venter det oss et helt annet og mektig landskap: Et geologisk landskap fra tidenes morgen. Et historisk landskap med tufter fra vikingenes tid. Et kulturelt landskap fra inuittenes fangstsamfunn. En frodig landskap hvor tinder stuper ned i grønne daler. Ulendt terreng gjør at kombinasjonen fottur og kajakk blir en optimal måte å plukke perler fra Sør-Grønlands frodige natur. Bli med på en uforglemmelig reise med Yourway Adventures.

Dette er turen for deg som har generell turerfaring og som ønsker å kombinere fotturer og kajakk på Grønland. Vi padler opp til 10-15 km pr dag med innlagte turdager. Du må være glad i turlivet og innstilt på å bidra til fellesskapets beste. Du må ha padlet kajakk før, men kan fint kalle deg ”nybegynner”.

Tasermiutfjorden er en 70 km lang fjord som ender opp med Innlandsisen kalvende i fjorden. Dette området er et attraktivt turistmål i Grønlandsk målestokk. Det betyr imidlertid ikke at det kryr av folk her, tvert imot. Men klatrere, lokale fiskere og en og annen turvandrer kan vi forvente å møte.

Fjorden ble av nordboerne kalt “Ketilsfjord” fordi Ketil var den første til å slå seg ned her inne. Mens det er kaldt ute ved kysten er det varmere inne i fjordene, noe som bidrar til en rik flora. Ofte er fjorden stille, noe som er perfekt for oss. Skulle det blåse opp er det gode muligheter til å komme seg i land.

Grønland har et arktisk klima, dvs at gjennomsnittstemperaturen i årets varmeste måned ikke overstiger 10° C. I de sørlige delene av landet og inn i ordene kan temperaturen likevel stige til 20° C i juni, juli og august. Nattemperaturene kan komme ned under 5 grader, men nattefrost vil som regel først forekomme mot slutten av september.

DAG 1: REISEDAG (FLY/BÅT TIL NANORTALIK)

Deltakerne reiser fra Norge via København til Narsarsuaq, hovedflyplassen på Sør-Grønland. Herfra transporteres deltakerne i båt til Nanortalik. Turen tar ca. 4 timer. Ved ankomst Nanortalik innlosjeres deltakerne i en koselig hytte og vi spiser en felles middag. Vi begynner så smått klargjøring for tur og henter frem kajakkene.

DAG 2: PAKKING, BÅTTRANSPORT OG FISKE

Vi starter dagen med omvisning på det historiske museet i Nanortalik. Her får vi blant annet innblikk i kajakkens historie. På gressplenen utenfor hytten pakker vi og gjør de siste forberedelser. En lokal båtfører tar gruppen og kajakkene inn til starten av Tasermiutfjorden. Første leir ligger idyllisk til ved en flott fiskeelv.

DAG 3: FJELLTUR OG FISKEDAG

Dersom været tillater det satser vi på å få oss en flott topptur i området. Alternativt kan vi ta en lettere tur inn dalen eller bruke dagen til å fiske. Her er mulighetene er mange. Fisk til middag blir det i hvert fall.

DAG 4: BESØKE LOKALSAMFUNN SAMT MER FISK

Vi tar en rolig start og padler ca. 10 km til neste leir som ligger ved utløpet av nok en flott fiskeelv. På veien stopper vi innom det lille lokalsamfunnet Tassiusaq.

DAG 5: PADLEDAG BLANT SPEKTAKULÆRE FJELL

Denne dagen padler vi ca. 15 km inn til et område som er verdenskjent for sine spektakulære storvegger. Her rager granittfjellene høyt til værs og med kikkert kan vi se etter klatrere i veggen.

DAG 6-7: TURDAG

Leiren vår ligger ved gigantfjellet Ulamertorsuaq, et fjell som tar pusten fra de fleste. Vi tar turen helt inn til foten av fjellet og lar oss trollbinde.

DAG 8: KLOSTERRUINER I KLOSTERDALEN

Vi bryter leir og padler inn til Klosterdalen. Her, nesten innerst i den 70 km lange fjorden, valgte nordboerne å legge et kloster. Nok en gang får vi et glimt fra vår norrøne historie. Hele tiden har vi innlandsisen rett imot, stupende ned i fjorden. Klosterdalen er kjent for sin flotte natur og utsynet til Ketilsfjell er mektig.

DAG 9: TURDAG

Med utgangspunkt i Klosterdalen er mulighetene flere. Dersom været tillater det går vi en topptur og får disse kjempene av noen fjell på nært hold. Turen avsluttes selvsagt med et forfriskende bad i sjøen.

DAG 10: INNLANDSISEN PÅ NÆRT HOLD

Ny dag med nye opplevelser. Denne dagen padler vi så langt inn til innlandsisen som vi kommer og setter opp teltene med en fantastisk utsikt. En frisk dukkert i fjorden med innlandsisen i bakgrunnen er et must.

DAG 11: TURDAG

Vi tar turen opp til brearmen som ligger like bak leiren vår. Her opplever vi hvordan isen har skurt og formet fjellet gjennom tusenvis av år. Et fascinerende landskap.

DAG 12: TILBAKE I NANORTALIK

Om morgenen blir gruppen og kajakker hentet av lokal båttransport som tar oss tilbake til Nanortalik. Her får vi tid til å pakke utstyr, se oss mer rundt i byen og avslutter turen med en god festmiddag på det lokale hotellet.

Dette er en unik mulighet til å padle kajakk på Grønland samt kombinere det med fjellturer helt utenom det vanlige!

Kontakt oss

Fotograf: Kyrre Flotve

Yourway
Grønland
19. juli 2018 - 1. august 2018
Åpen for påmelding!
NOK 39.000,-

Kajakk og fottur på Sør-Grønland