Hundespannkjøring på Hardangervidda vinterstid er en enestående og spesiell opplevelse! De fantastiske trekkhundene gjør det de elsker aller mest, mens du står bak på sleden og suser lydløst gjennom landskapet.

Du kan være med oss på kortere eller lengre turer med hundespann. Vi kjenner flere fantastiske turområder hvor vi har arrangert mange turer. En flere-dagers tur byr på en unik friluftserfaring og du vil lære mye om å ferdes komfortabelt og trygt ute på fjellet vinterstid. Turene er selvforsynt, så alt som trengs på turen er med i sleden. Etter en dag bak hundespannet vil du oppleve den fantastiske følelsen av å reise i uberørt terreng og overnatte under stjernene.

Dette er en opplevelse for både grupper og enkeltpersoner – og det er en fantastisk familieopplevelse! De som ikke vil stå bak sleden kan sitte oppi godt innpakket i varme reinskinn. Alle kan være med på en tur med hundespann.

Avhengig av vær og føre kan vi dekke store områder og komme langt inn på fjellet. Ofte uten å treffe folk. På hundesleden er det plass til og ha med litt ekstra oppakning så disse turene har en relativt høy komfortfaktor. Alle turene har et preg historisk polarekspedisjon over seg, og du kan få kjøre med selskinnsklær, spise proviant anno 1910, dra til “Sydpolen”, eller ditt eget lille eventyr.

 

Vi i Elektriker’n Majorstua hadde en veldig fin firmatur til Finse med Yourway. Steinboligen som vi bodde i var utrolig stilig, meget velutstyrt og godt tilrettelagt for grupper, og med store vinduer og en fantastisk utsikt! Og med en egen kokk som lagde supergod mat hadde vi ingen ting å klage på.
Under oppholdet ble vi trygt guidet rundt over breer og opp på topper av en utrolig hyggelig og proff guide, Kathinka Gyllenhammar. Og med hundekjøring og middag og foredrag i hytta til Amundsen ble det mange interessante og spesielle opplevelser. For de som vil ha en firmatur litt utenom det vanlige og med opplevelser man sent glemmer kan dette anbefales på det sterkeste.

   – Anders Lauritzen

 

Kontakt oss

 

Yourway
Finse
Januar - Mai

Hundekjøring på Finse