Skottland – det frodige og sagnomsuste landet hvor sekkepipe, kilter, haggis og Loch Ness hører hjemme. Her er det milevis med fantastiske kystlinjer – og ideelt for kajakkpadling. Hvis du legger til spennende vikinghistorier og kultur byr dette på et eventyr. Vi starter turen fra den pittoreske landsbyen Plockton, der vi bor på et koselig hotell for den første, andre og siste natten på turen – og her vil det selvfølgelig være anledning til å smake på de lokale spesialitetene!

Plockton og vestkysten av Skottland byr på betagende natur og landskap, bortgjemte bukter, korallstrender, små øyer, panoramautsikt og mulighet til å oppleve marint dyreliv på nært hold. The Isle of Skye (en t-Eilean Sgiathanach på gælisk) tar sitt navn fra den norrøne “sky-a”, som betyr “øy dekket med skyer”, en Vikinghenvisning til ofte tåkeinnhyllete Cuillin Hills. Det er den nest største av Skottlands øyer, og et 80 kilometer langt lappeteppe av fløyelsmyrer, taggete fjell, høye klipper og glitrende innsjøer.

Dag 1:
Ankomst Plockton. Vi spiser på en utvalgt lokal restaurant, og snakker om ekspedisjonens muligheter basert på langtidsvarsel og ønsker. Overnatting i Plockton.

Dag 2:
Havkajakkene blir levert til Plockton der vi innleder med en gjennomgang av padleteknikker, sikkerhet m.m. Vi padler til en av Skottlands vakreste korallstrender og spiser lunsj. Dette blir en flott start på turen og en god introduksjon til kajakkene og coachingen fra guidene. Vi padler tilbake til Plockton for middag og overnatting.

Dag 3:
Vi møtes med kajakkene hos Kyle Lochalsh og laster opp for ekspedisjonen. Deretter legger vi ut på tur mot Isle of Pabay der vi spiser lunsj, og følgende besøker de gamle ruinene av et kapell som stammer helt tilbake fra 1200-tallet. Vi rigger campen på Scalpay og er vi heldige fanger vi vår egen middag med fiskestengene – i disse vannene finnes nemlig både makrell, sei og torsk!

Dag 4:
Etter en solid frokost setter vi kursen nordover mot Isle of Raasay hvor vi følger kystlinjen nordover. Vi padler under en fantastisk foss på Hallaig som faller rett ned i havet. Hold øynene åpne for fossiler i fjellet når vi padler langs kysten av bratte og imponerende klipper. Deretter padler vi til den unike skotske steinhytta på Taigh Thormoid Dhuibh beliggende i fantastiske omgivelser, og tilbringer natten her.

Dag 5:
Denne dagen kan vi strekke litt på beina og ta turen til Brochel Slott. Det ble bygget på 1400-tallet – og det kostet blod! Dere vil få innsikt i den spennende historien om stedet her, og har vi værgudene med oss får vi en spektakulær utsikt over Cuillin Ridge på Skye. Alternativt padler vi langs østkysten av Raasay, før vi ankommer det fabelaktige Raasay Huset der vi kan innlosjere oss i luksuriøse omgivelser, eller på felles koselige sovesaler. Uansett vil en lang dusj og en stjernemiddag bidra til at du virkelig får feriefølelsen i kroppen.

Dag 6:
I dag padler vi til en ny koselig steinhytte i Uags, og herfra avlegger vi en visit til de ubebodde øyene Crowlin Islands – her er det ikke usannsynlig at man ender opp med å padle med seler og delfiner rundt seg! Vi tilbringer ekspedisjonens siste kveld rundt bålet utenfor hytta.

Dag 7:
Etter frokost padler vi den korte veien tilbake til Kyle of Lochalsh, der man ofte kan se havotere i det klare vannet. Når vi har pakket ut av kajakkene, er det mulighet for å ta seg en etterlengtet varm dusj på havnen, før vi drar videre til flyplassen – eller på en liten road trip til den vakre skotske landsbygda for litt mere historie og kultur.

Inkludert:

  • Fasilitering, organisering og veiledning før, under og etter avreise
  • 7(6) dagers guidet tur i havkajakker med erfarne BCU- og ISKGA-registrerte instruktører
  • Leie av kajakk, flytevest, åre og spruttrekk
  • Overnatting på starten og slutten av turen

Ikke inkludert:

  • Mat og drikke på hotellet og underveis på turen
  • Fly t/r Skottland (Glasgow/Edinburgh eller Inverness)
  • Personlig bagasje (som sovepose og vanntette poser)
  • Avbestillings- og reiseforsikring
  • Padlebekledning (tørrdrakt) og personlig ekspedisjonsutstyr
  • Alkoholholdig drikke
Kontakt oss

For litt inspirasjon, kan vi vise til denne artikkelen: http://www.cntraveler.com/story/is-plockton-scotland-the-most-charming-town-in-the-uk

 

Yourway
Skottland
September - Oktober
NOK 19.500,-

Havkajakk Skottland