Åpen for påmelding!

Velkommen til en eventyrlig kryssing av Finnmarksvidda!

Uansett om du drømmer om en skikkelig lang ekspedisjon i fremtiden eller om du bare har lyst på en smak av ekspedisjonslivet – er dette en super tur og god erfaring å ta med seg videre!

Vi starter i Stabbursdalen, hvor vi raskt er inne i Nasjonalparken og scooterfritt område. Her tråkker vi egne spor gjennom verdens nordligste furuskog og fortsetter videre mens landskapet veksler mellom jevnt bølgende vidder, fjellkolleterreng og snaufjell. Denne skituren over Finnmarksvidda til Karasjok er en av verdens flotteste skiturer!

Finnmarksvidda er Norges største vidde med et flateinnhold på mer enn 22 000 kvadratkilometer. Den er uberørt, og fordeler seg over enorme områder. Det bor 70 000 mennesker i hele Finnmark, som i areal er like stort som Danmark.

Finnmark er et sub-arktisk område som betyr at det normalt sett er tørt og kaldt her. Tendensen de siste årene er at det er mildere temperaturer, og mer nedbør. Dette betyr i praksis at det sjeldent er nede i minus 50 nå for tiden og kan være mye snø.

Dette er det beste av Finnmark!

Kontakt oss

Covid info:

Vi forholder oss til enhver tid til gjeldende smitteverns regler. Blir turen avlyst grunnet Covid restriksjoner vil vi refundere hele beløpet.

Dag 1.

Vi møtes på Lakselv flyplass kl 14:00. Her fordeler vi fellesutstyr og pakker pulkene. Så blir vi transportert til startpunktet for turen. Vi går innover dalen et par timer før vi setter opp første camp, koser oss med middag og gleder oss over å være i gang på dette eventyret!

Dag 2.

Etter en god frokost og en kaffekopp, pakker vi sammen campen og setter kurs innover den fantastiske Stabbursdalen. Vi følger elveleiet vestover og setter opp ny camp i nærheten av der vi legger kursen sørover. Det er gode sjanser for å se nordlys på denne tiden av året, så vi holder øynene mot himmelen når mørket faller på. Vi er nå inne i fantastiske Stabbursdalen, verdens nordligste furuskog! Er det vær til det lager vi bål og koser oss rundt det utover kvelden.

Dag 3.

Nå begynner vi å finne rutinene på dagen, vi pakker camp og fortsetter videre på dette magiske eventyret. Vi går i 50 min og tar pause i 10 minutter. Midt på dagen tar vi en skikkelig lunsjpause. Ekspedisjonsmodus er et deilig modus å være i!

Dag 4.

I dag sett vi kursen for Bojobæski hytta, hvor vi tilbringer natten innendørs. Bojobæskihytta var tidligere en gamme bygget med midler fra Arentz legat. Etter som årene gikk forfalt imidlertid gamma og ny hytte ble derfor oppført i 1989. Dagens hytte er på 15 kvm. i tillegg til en stor gang. Det er soveplass til 5 personer og madrasser i sengene. Hytta er godt utstyrt med propanbrenner, kaffekjele, stekepanne, kasteroller samt fat, kopper og bestikk. Så her kan vi kokkelere oss en bedre middag!

Dag 5.

Vi spiser en deilig felles frokost inne i hytta før vi pakker oss ut og fortsetter ferden over Finnmarksvidda. Vi skal ha en natt til i telt på vei mot Ravnastua. Nå går vi litt høyere i terrenget og vil få en super utsikt over dette fantastiske landskapet. Vi setter opp camp og nyter turens siste teltovernatting.

Dag 6.

I dag kommer vi til Ravnastua, en betjent hytte hvor vi igjen sover inne og koser oss med et varmt måltid servert av de fantastiske vertene her. Her er det også mulig å ta badstue eller badestamp under nordlyset!

Dag 7.

Etter at vi har fått servert en deilig frokost pakker vi sammen pulkene og legger i vei på siste etappe ned mot Karasjok.

Vi blir hentet i Ássebákti og transportert til Karasjok, her kan du velge mellom å dra rett hjem med første fly – eller spise middag med gjengen og tilbringe natten på hotell og ta fly hjem neste dag.

Yourway
Finnmarksvidda
3. Mars - 9. Mars 2021
Åpen for påmelding!
Kr 15 300,-

Finnmarksvidda på langs