Åpen for påmelding!

 

Kontakt oss

Hvem passer kurset for?

Et vinterkurs på Finse er for deg som drømmer om vinterturer i den norske fjellheimen, for deg som går med tanker om å reise på arrangerte ekspedisjoner, eller kanskje du drømmer om å arrangere din egen ekspedisjon. Du er kanskje mye på tur vår, sommer og høst, men terskelen for å dra på vintertur, er litt for høy. For oss i Yourway er målet å fjerne denne terskelen, slik at du trygt kan ferdes på tur vinterstid. Dette er definitivt den beste måten å få en trygg start på det vinterfriluftslivet har å by på.

Vi kan love en uforglemmelig helg på Finse, sammen med erfarne guider og mennesker med akkurat samme mål som deg.

Finse er en perfekt arena for et vintertreningskurs. Her er det snøsikkert, lett ankomst fra både Oslo og Bergen. Store variasjoner i terrenget, følelsen av å være langt unna folk, trafikk og støy. Og det er et helt perfekt område for treningen vi trenger. Vi kommer til å bevege oss i et snilt terreng, der hovedfokus er så mye læring som mulig.

Kort oppsummert skal vi innom følgende temaer:

⁃Foredrag om polarhistorie i Framheim

⁃Primusfyring i telt

⁃Bekledning i vinterfjellet

⁃Skiteknikk

⁃Pakking av pulk

⁃Teltoppsett og teltrutiner

⁃Orientering og sikker ferdsel i vinterfjellet med kart, kompass og GPS

⁃Sikkerhet, førstehjelp og risikovurderinger

Vi stiller med alt av fellesutstyr, telt, primuser, kjeler og pulker.  Du vil få egen utstyrsliste over personlig utstyr.

 

Framheim på Finse

 

Framheim på Finse er den eneste rekonstruksjon av hytten som ble brukt av Roald Amundsen og hans menn under den aller første ekspedisjonen til Sydpolen i 1910- 1912.

Den originale Framheim ligger i dag på havets bunn, men i Framheim på Finse kan du gjenoppleve det hele, her er innredningen, maten , klærne og utstyret det samme som ble brukt i Antarktis for over 100 år siden. I tillegg finnes et rikt arkiv med brev, bilder og dagbøker fra ekspedisjonene til Amundsen og Scott. Vi i Yourway har lang  erfaring med arbeid tilknyttet polarhistorien og egne ekspedisjoner. I Framheim på Finse får du mulighet til å skaffe deg din egen erfaring med historien.

 

Dag 1. Oppmøte innen kl 17.

Vi møtes på Finse stasjon før beveger vi oss inn på hotellet for å sjekke inn og spise middag. Det blir informasjon om de neste dagene og nyttige tips og triks når det gjelder bekledning og utstyr. Dette er også en god anledning til å bli bedre kjent før vi beveger oss ut i vinterfjellet.

Dag 2.

Etter frokost på hotellet beveger vi oss ned til Framheim som ligger kun 100m fra inngangen til hotellet. Her tar vi en gjennomgang av primusfyring, teltrutiner og info om bekledning. Vi bruker også tid på å gjøre oss klar for de neste dagene. Fordeling av utstyr og pakking av pulker. I løpet av dagen beveger vi oss vekk fra Finse og finner en fin leirplass.

Dag 3.

Vi drar avgårde og beveger oss lenger vekk fra Finse. Vi går gjennom følgende temaer: Skiteknikk, pakking av pulk, sikkerhetsutstyr, teltoppsett, valg av camp, arbeidsgrop, teltrutiner. Vi kommer også til å snakke om ruta vi skal gå, valg av ruter vinterstid, og navigering med kart, kompass og GPS.

Dag 4.

Vi starter dagen med å smelte snø til frokost og drikkevann til dagens marsj. Vi går 50 min. før vi stopper for 10 min pause. Slik forflytter vi oss frem til vi kommer til camp. Her setter vi opp telt og får øvd enda mer på teltoppsett og camprutiner. Vi slår leir i nærheten av Finse igjen og bruker kvelden i Framheim. Her snakker vi litt om polarhistorie og deler historier fra turer vi har vært på.

Dag 5.

Denne dagen brukes til å gå tilbake til Finse. Her tar vi en oppsummering og organisering av alt fellesutstyret. Toget til Bergen går 12:34 og Oslo 10:16. Det offisielle programmet er ferdig i god tid før dette. Og det er ingen ting i veien for å bli lenger om man ønsker det.

 

 

Hva er inkludert:

– Vi stiller med alt av fellesutstyr. Telt, primuser, kokeutstyr, pulker etc.
– Du vil få tilsendt egen utstyrsliste over personlig utstyr du må ha med selv.
– Guider med lang fartstid på ekspedisjoner til Grønland, Svalbard,
Nord- og Sydpolen.

 

Hva er ikke inkludert:

– Maten vi trenger på turen ute i felt. Du vil få tilsendt oversikt over maten du trenger i god tid før avreise.
– Reisekostnader t/r Finse

 

Antall plasser: 

6 – 12 personer. Vi forbeholder oss retten til å avlyse ved for få påmeldinger

Kontakt oss

 

Yourway
Finse
6.-9. - Februar
Åpen for påmelding!
5800

Vinterkurs på Finse